Pimes Social Media

8 de cada 10 PIMES espanyoles assegura comptar amb una pàgina web corporativa, encara que això sí, el seu ús és recent: el 36% compta amb una antiguitat a la seva web d’entre un i quatre anys i el 30% disposa d’ella des fa menys de dotze mesos.

El 75% de les empreses consultades són presents a les xarxes socials. Facebook és la més utilitzada, ja que nou de cada deu PIMES reconeixen utilitzar aquesta plataforma. La xarxa de Mark Zuckerberg és seguida per Twitter (79%), LinkedIn (58%), Google (37%), Youtube (31%) i Pinterest (20%).

Les PIMES espanyoles reconeixen els indubtables beneficis que aporta la seva presència online. De fet, quatre de cada deu afirma portar a terme accions SEO, SEM o ambdues, en un 50%, 11% i 34% dels casos respectivament. El 67% d’elles reconeix que estar ben posicionat en aquest cercador serveix per vendre més.

Entre les accions de màrqueting en línia que les PIMES realitzen amb major grau es troben: manteniment d’un bloc actualitzat (35%), enviament de newsletters o butlletins (29%), vídeos a Youtube (21%), accions a Facebook (16% ) i guies o e-books (5%).

Escassa formació

Tot i les dades exposades anteriorment, crida l’atenció alguns trets del comportament de les petites i mitjanes empreses espanyoles entorn de l’univers digital. I és que el 81% de les mateixes nega treballar amb agències de màrqueting en línia externes. A més, el 54% tampoc compte en l’organització amb un responsable intern de màrqueting digital, enfront d’un 42% que sí que en té.

En aquesta línia, també és interessant observar un altre tret d’identitat de les PIMES del nostre país: i és que el 63% d’elles sosté que la formació als treballadors en temes de màrqueting en línia és una assignatura pendent de l’organització. En concret, les àrees en les que demanen més formació són: coneixements al voltant del SEO, xarxes socials, analítica web i SEM.

No obstant això, l’estudi es desprèn la utilitat de les plataformes socials per a les pimes espanyoles i la seva obtenció de beneficis. Malgrat que només un 37% de les consultades assegura vendre a través de la xarxa, el 59% d’elles reconeix que les seves vendes s’han incrementat gràcies a les plataformes socials. De fet, el 35% assenyala que aquest augment s’ha situat en més del 20%.

Font: http://www.solomarketing.es/el-75-de-las-pymes-utiliza-redes-sociales/

email
Publicat per Socialteam Data 26/07/2013 Tags , No hay comentarios

No hay comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *