Social Media GironaQuan posem en pràctica estratègies de continguts en plataformes socials, hauràs escoltat i llegit, que l’objectiu és arribar a la fibra sensible del lector, de la persona que es troba a l’altre costat del dispositiu. Com saps les xarxes socials no són més que un mitjà que utilitzem les persones per comunicar-nos. Hem de tenir molt clar que darrere d’un dispositiu ha una persona, i si volem arribar a impactar en ella, hem d’arribar a les seves emocions.

En aquesta entrada faré un recull del que s’anomenen palanques emocionals, aquelles que si les fem servir degudament, i sense abusar ens poden donar un resultat excel·lent en la nostra estratègia de continguts en el Social Media.

1 . El poder de les preguntes

Si utilitzem les preguntes d’una manera natural el més probable és que la gent reaccioni davant d’aquest estímul. Si volem acció hem de preguntar. Pregunta a qualsevol xarxa social, quan vulguis feedback, et pots sorprendre de la reacció de la gent.

2 . Promou la conversa

Ens encanta conversar, sobretot si els temes són del nostre interès. Ja sabem que de disseny, publicitat i futbol en sap tothom i tothom opina, però segur que hi ha més temes de debat relacionat amb el teu sector que pots proposar.

3 . Solidaritat

Els temes solidaris són molt participatius, si promous accions de Responsabilitat Social utilitza els Social Media per comunicar i per promoure la participació de persones alienes.

4 . Afinitat, sentit de la pertinença

Aquesta palanca mai falla, quan algú se sent identificat amb una actualització, fotografia, participa immediatament. Perquè tingui efectivitat has de conèixer molt bé la teva audiència i sorprendre’ls. L’exemple més clar d’aquesta palanca emocional és el futbol .

5 . Indignació

Solen tenir una gran participació, la indignació és un factor que ens mou a l’acció. Si el teu públic objectiu és una audiència compromesa i saps motivar-los en aquesta via tindràs moltes interaccions i participació.

6 . En temps real

Si estàs en el lloc adequat en el moment just i pots retransmetre el que està passant en qualsevol format multimèdia pots aconseguir un poder de difusió i de participació. Si ets dels que està prop de la notícia, o per casualitat pots retransmetre un esdeveniment en directe pots aconseguir un gran abast . Sobretot sense cap mitjà tradicional està en aquest lloc i en aquest moment.

7 . Empatia

El podríem resumir com saber el que pensa l’altra persona i actuar en conseqüència per satisfer-la. Si has estudiat i coneixes molt bé al teu públic objectiu pots conèixer moltes de les seves problemàtiques i proposar continguts que animin a la participació. De la mateixa manera els continguts que estan orientats a persones empàtiques solen tenir molta més interacció.

8 . Benefici / Rellevància

El concepte gamificació va en aquesta línia, a vegades no cal regalar un gran premi per aconseguir l’activitat dels usuaris, amb oferir un benefici emocional, com pot ser la rellevància prou. Per exemple : El nostre fan de la setmana al que més comentaris ha fet al nostre blog corporatiu.

9 . Aportar valor

Aquests continguts si estan ben treballats són «carn d’interacció «. Si has descobert bé quins són els continguts que solucionen els problemes de la teva audiència, no tindràs només comentaris sinó que a més seran compartits en qualsevol xarxa social.

10 . Afinitat amb la marca

Crec que això és el que busquem la majoria que intentem connectar a les persones amb les marques, buscar un punt d’afinitat amb la marca que els faci inseparables. Busca el punt comú d’afinitat, allò que saps que apassiona al teu client i demostra-li que parleu el mateix idioma.

11 . Enveja

És una palanca emocional molt poderosa, si saps utilitzar bé aquest factor clau aconseguiràs que hi hagi usuaris que realitzin accions perquè altres ho fan.

12 . Mestratge

Molt vinculat al factor visibilitat, però aquest està basat en l’expert que soluciona problemes a qui els té, a més és valorat per haver solucionat o no.

13 . Urgència

Aquest factor és una crida a l’acció gairebé immediata, quan queden poques places i hi ha possibilitat de perdre l’oferta, et motiven perquè no et quedis sense. És un dels factors que produeix més conversió si està ben plantejat.

14 . Curiositat

No vulguis dir tot en un assumpte d’un correu electrònic, o en un tuit, deixa alguna cosa per la imaginació de la gent. Deixa entreveure el que veuran, però no creguis que per dir-ho tot aquí van a fer clic.

15 . Tristesa / Alegria

Per a mi les més importants qualsevol contingut que afecti l’emoció tristesa o l’emoció alegria té grans opcions per ser un contingut reeixit i amb gran interacció.

Font: http://www.pacoviudes.com/factores-clave-conectar-audiencia-fans/

email
Publicat per Socialteam Data 29/08/2013 Tags , No hay comentarios

No hay comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *