Com mantenir viva una comunitat online?

Com ja sabem, entre les tasques del Community Manager es troba la responsabilitat d’alimentar i fomentar la vida i l’activitat en una comunitat online. Però crear-la porta el seu treball i el seu temps…

Per aquesta raó la marca, a les diferents xarxes socials, ha de comprometre’s amb els usuaris i donar-los molt de valor afegit per poder fidelitzar-los, i a poc a poc convèncer-los perquè consumeixin i defensin els productes o serveis de la marca a la xarxa, i alhora, també que comparteixin i critiquin aquests mateixos productes o serveis.

No obstant això, les comunitats que millor funcionen són les que s’autogestionen soles, i aquestes, solen ser aquelles que han aconseguit una considerable quantitat d’usuaris, que es relacionen i comparteixen de manera espontània.

Una comunitat guanyarà importància i membres depenent de diversos factors de pes, entre els quals destaquen els següents:

  1. 1. Els seus continguts. Els usuaris acudiran a aquelles comunitats que ofereixin temes d’interès i valor afegit.
  2. 2. La seva repercussió. Que dependrà de la participació i de la influència dels seus membres.
  3. 3. La recurrència de les seves publicacions. Com més es publiqui, major difusió i major rellevància tindrà la comunitat. Si realitzem actualitzacions constants i un flux d’activitat fresc, tindrem garantit que la nostra comunitat creixi a un major ritme.

La principal funció del CM (Community Manager) i de la marca com a moderadors, és la d’escoltar i captar el to de les converses per així adoptar un rol més actiu, interactuar amb la resta d’usuaris i generar confiança.

Per aquesta raó és de molta importància la bona gestió de les crisis i dels comentaris negatius, ja que si la nostra comunitat és gran, segurament no podrem evitar-los. Tot i que és una cosa molt normal, si actuem bé enfront d’ells, podrem fins i tot millorar la nostra imatge de marca davant dels usuaris i la nostra comunitat en general.

Quan ens arriba un comentari negatiu, el primer és no ignorar-ho i prestar-li l’atenció que es mereix. Moltes vegades una disculpa a temps i una atenció especial cap a aquest usuari i el seu problema pot fer revertir la situació i convertir-ho en un usuari satisfet, la qual cosa a ulls de la comunitat pot donar-nos més valor com a empresa.

 

Font: “Community Management per dummies” de Pedro Rojas.
Si t’ha agradat aquest artícle, comparteix-lo amb els teus contactes fent clic en les icones de xarxes socials que trobaràs seguidament. Gràcies!

email
Publicat per Socialteam Data 20/03/2014 Tags No hay comentarios

No hay comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *